Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253
Seguix-nos en...

Entrar


Busques ocupació, però saps llegir i comprendre un contracte de treball?

25/11/2021

Enguany, quasi 1.192.000 contractes se signaran a Espanya durant la campanya de Nadal, un 20% més que el passat exercici, segons estimacions del grup Adecco. Es tracta d'una conjuntura especialment propícia perquè les persones que ho tenen més difícil puguen accedir al mercat laboral, en disparar-se l'oferta d'ocupació en sectors com l'alimentació, l'hostaleria o la logística, que demanden professionals de manera urgent.

Busquem ocupació i amb una mica de sort ho trobarem, però sabem llegir i comprendre un contracte de treball? Per a ajudar en això, la Fundació Adecco llança la seua primera guia en lectura fàcil per a llegir i comprendre un contracte de treball. I és que el llenguatge emprat en els contractes de treball pot resultar massa tècnic i poc accessible per a les persones amb dificultats cognitives.

Aquest fet, aqueix llenguatge, representa una gran barrera per a assimilar qüestions tan rellevants relacionades amb el salari, les vacances o l'horari. "Creiem que la comprensió d'un contracte de treball és un dret fonamental per a tots els ciutadans, del qual cap persona pot ser privada", apunta Francisco *Mesonero, director general de la Fundació Adecco.

L'objectiu és facilitar a les persones amb discapacitat o amb dificultats de comprensió i/o llenguatge la interpretació del document que hauran de signar i que establirà les bases de la seua relació amb l'empresa. D'aquesta manera, el manual es concep com un recurs perquè coneguen i tinguen clares les seues condicions de treball, incrementant la seua autonomia i desenvolupament en el món empresarial i laboral.

El llenguatge dels contractes suposa una gran barrera per a entendre qüestions tan rellevants com el salari, l'horari o les vacances

La lectura fàcil és un mètode d'escriptura que segueix unes pautes sistematitzades per a garantir la comprensió del contingut entre les persones amb dificultats cognitives. Aquesta guia de la Fundació Adecco ha sigut redactada conforme a les directrius europees de lectura fàcil i posteriorment validada per sis persones amb discapacitat intel·lectual, que han verificat que els textos són clars i intel·ligibles. És per això que el document està certificat amb el logotip europeu de lectura fàcil.

El document s'estructura en cinc grans apartats: definició i explicació del contracte laboral i de cadascuna de les parts implicades, clàusules generals, tipus de contracte, clàusules específiques i, finalment, consells i pautes a tindre en compte abans de signar un document d'aquest tipus.

Consulta la notícia original ACI

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)
CSS XHTML