Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253

Entrar


Cinc claus infal·libles per a contractar el millor talent en una pyme

Les pimes són un dels motors de l'ocupació del nostre país. Tant és així que en els pròxims cinc anys es preveu que generen entorn d'un milió d'ocupacions, segons les estimacions de Confederació Espanyola de la Petita i mitjana empresa. No obstant això, a curt i mitjà termini el ritme s'alenteix.

Aquest escenari és motivat en gran part per la falta de liquiditat que generen els retards en els pagaments. Segons recull l'últim Informe Europeu de Pagaments de Consumidors, elaborat per *Intrum, líder en gestió de crèdits i actius, 1 de cada 5 pimes espanyoles (20%) assegura que si rebera tots els pagaments a temps podria contractar més emprats.

És més, mentre que el 16% de les grans empreses frena les contractacions com a conseqüència dels retards en les seues factures, en el cas de les pimes aquest percentatge augmenta quasi al doble, fins al 30%.

La falta de personal preparat en la gestió financera fa que, en moltes ocasions, no es puguen dur a terme projectes perquè l'empresa cresca, influint directament en els plans de negoci i la supervivència de la companyia.

Davant aquesta realitat, els experts de *Intrum han identificat les 5 qualitats que han de buscar les pimes a l'hora de contractar personal per a gestionar les finances de l'empresa, no sols per a augmentar el seu volum de negoci, sinó també per a previndre situacions d'impagaments:

  1. Capacitat negociadora: Independentment de la formació acadèmica i professional, és important que les pimes i empreses de major grandària compten amb professionals amb capacitat de negociació. D'aquesta manera serà més senzill per a la companyia mantindre una bona relació amb els seus clients i evitar factures pendents.
  2. Empatia: Un dels requeriments que cada vegada més valoren les empreses és l'empatia. Quan una persona és capaç de posar-se en el lloc d'una altra, situacions com els retards en els pagaments es comprenen millor i pot arribar-se a un acord amb el qual totes dues parts isquen beneficiades. A més, gràcies a aquesta aptitud es poden evitar problemes de major importància com la morositat o, fins i tot, un deute irrecuperable.  
  3. Polivalència i adaptabilitat: Cada vegada més empreses busquen perfils professionals que siguen capaços de fer tasques diferents. Un empleat amb habilitats en diferents camps pot abastar diverses fases dins del procés de producció, facilitant així la possibilitat d'aportar solucions innovadores davant els reptes i oportunitats que es presenten.
  4. Capacitat de treball en equip. Davant un imprevist com pot ser un impagament, hi ha persones que es queden paralitzades i no saben com actuar. En canvi, hi ha altres persones que són capaces d'analitzar la situació i prendre decisions, fins i tot de treballar de la mà amb empreses externes, especialitzades en la gestió i prevenció d'impagaments, amb les quals potenciar la recuperació de deutes.
  5. Alt coneixement de la cultura de pagaments d'altres països. El món globalitzat en el qual el flux de les importacions i exportacions no deixa de créixer, cada vegada hi ha més pimes operant en el mercat internacional. No obstant això, les dades que revela aquest informe posen de manifest que la cultura de pagaments (dies en què paguen en un altre país, si apliquen recàrrecs per retards en els pagaments, etc.) és el factor que més impacta negativament als pagaments internacionals, afectant  el 23% de les empreses espanyoles. Per això, és important comptar amb personal que no sols sàpia desembolicar-se en altres idiomes, sinó també conéixer les lleis i formes de pagament d'altres països a fi d'agilitar els processos i millorar l'entesa entre totes dues parts.

Consulta la notícia original AQUI

962289800
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)