Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253
Seguix-nos en...

Entrar


L'ocupació creixerà fins a màxims històrics al novembre, amb 42.000 afiliats més Seguretat Social

18/11/2021

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, presenta l'estadística d'ocupació

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, presenta l'estadística d'ocupació Eduardo Parra / Europa Press

L'ocupació mantindrà l'estirada al novembre i es posarà en cotes rècord. La Seguretat Social preveu un increment de 42.000 afiliats mitjans, xifra "històricament altíssima", segons va valorar el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, aquest dimecres en la presentació de l'estadística experimental. La xifra total d'afiliats quedarà en un màxim històric de 19,74 milions.

El mes de novembre sol caure l'ocupació per la finalització de contractes lligats a l'estiu. Però amb aquest canvi "es confirma rotundament que novembre manté la tendència d'enorme vigor en el mercat laboral", ha apuntat.

El nombre d'afiliats ha augmentat des de maig, moment des del qual s'encadenen alces, en 730.000 cotitzadors.

Fins a 50.000 persones ixen d'un ERTO

Per al Govern, la millora s'explica en què els sectors que comptaven amb més restriccions pel virus, com a hostaleria i activitats artístiques i recreatives, continuen recuperant activitat. Però no ho estan fent sols, perquè uns altres com la indústria, les activitats professionals i les auxiliars també estan mostrant creixements "significatius" en afiliats.

"Tot això ens porta a nivells d'afiliació superiors als d'abans de la pandèmia. Els aconseguim entorn de l'estiu i els continuem mantenint i consolidant", ha afirmat el ministre, que ha reconegut que aquests ritmes de creació d'ocupació no podran mantindre's molts mesos més.

A aquesta creació d'ocupació "intensa" s'uneix l'eixida de 50.000 treballadors dels ERTO, per la qual cosa queden sota aquest paraigua 140.000 persones, amb 93.000 amb l'ocupació suspesa a temps complet.

Consulta la notícia original ACI

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)