Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253

Entrar


L'oci nocturn, un dels sectors més castigats: així ha afectat el coronavirus a nivell laboral i empresarial

La pandèmia ha fet mossa en tot el panorama laboral. No obstant això, hi ha alguns sectors que poden fer fallida a causa d'aquesta crisi. Parlem de l'oci nocturn, on es calcula que es podrien tancar 17.000 empreses i destruir-se 90.000 ocupacions, segons dades de la Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles (Espanya de Nit).

És per això que s'ha posat en marxa la plataforma #*somosocionocturno per a lluitar per la seua recuperació. Els empresaris i treballadors del sector sol·liciten l'ampliació dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (*ERTEs) per a evitar aquesta massacre.

Dades de l'oci nocturn

Segons informen des de la patronal Espanya de Nit ja han tancat el 24,95% dels locals. El que suposa un total de 6.237 llocs que ja han fet fallida. Però aquesta situació d'ací a final d'any pot empitjorar. Pel que es demanen aquestes ajudes per a evitar conseqüències pitjors. En deu dies finalitza el termini de vigència dels *ERTEs, i tal com ha apuntat el president d'Espanya de Nit, Ramón Mas, l'oci nocturn, l'hostaleria i els espectacles segueixen sense tindre unes condicions clares sobre l'ampliació, ni tampoc se sap  quin tipus d'empreses dins del sector es beneficiaran i quins quedaran desprotegides.

Les dades oferides per l'associació són realment dolents. Actualment el 88,7% de les pimes de l'oci i els espectacles estan tancades. El 69,2% d'elles tenen als seus treballadors en un *ERTE i, si no s'amplien, totes estar persones poden engreixar les xifres de desocupació. Per part seua, l'activitat hostalera està a un rendiment inferior al 50%. Per això, Espanya de Nit reclama el 100% de les prestacions socials per als treballadors, a més d'un 100% de les bonificacions de les cotitzacions socials per a les empreses.

En paral·lel a aquestes sol·licituds, s'estan organitzant diferents protestes i mobilitzacions. Entre altres, el personal dels locals (des dels cambrers, relacions públiques, *Dj, etc.) es tancaran a l'interior, a més d'una gran mobilització en xarxes socials amb la finalitat de mostrar la seua situació a tots.

Consulta la notícia original ACI

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)