Entra si ja estàs registrat/da


La conciliació laboral és essencial per a la motivació del 95% dels empleats espanyols

13/09/2023

La conciliació laboral és essencial per a la motivació del 95% dels empleats espanyols

©*Bigstock
Redacció *CepymeNews | @*CepymeNews
Actualitzat 07 | 09 | 2023 09.39


      *CepymeNews Facebook


     *CepymeNews Twitter

    
        


     *CepymeNews *Linkedin


*CepymeNews Imprimir notícies

     *CepymeNews enviar mail

Conciliació laboral

Com cada any, després del període de vacances estivals, setembre es converteix en un mes de retorn a les oficines i volta a la rutina. Això implica també deixar arrere el temps de desconnexió i recarregar forces per a tornar motivats a les activitats diàries. En aquest panorama, i tenint en compte les noves necessitats que han sorgit per part dels empleats, les empreses han de prendre en consideració la implementació de polítiques de conciliació laboral i familiar en cas de no tindre-les o millorar les existents.

Segons dades de “L'Estudi de Tendències en Recursos Humans 2023”, elaborat per *Sodexo, la conciliació laboral i familiar és l'aspecte que més importància té per al 95% dels empleats espanyols a l'hora d'estar motivats en el treball, sent especialment interessats aquells que tenen fills o alguna persona al seu càrrec. Per tant, i per a evitar un canvi radical en la rutina, és important que les empreses compten amb bones polítiques de conciliació que permeten als empleats una volta al treball progressiva en la qual puguen continuar atenent aspectes familiars com portar als seus fills al primer dia de classes o poder eixir a l'hora del menjar per a passar temps en família.

És tal la rellevància d'implementar accions que afavorisquen la conciliació, que, de fet, un 84,8% dels enquestats considera que la falta d'aquestes accions seria un motiu per a pensar en un canvi d'ocupació, mentre que 1 de cada 4 empleats sí que buscaria directament un altre treball si la seua empresa no dona aquestes possibilitats ni mostra un cert grau de flexibilitat, tal com indica l'estudi.

No obstant això, aquest no és l'únic factor a tindre en compte, ja que existeixen altres aspectes clau en la motivació laboral de l'empleat com ho és el salari per a un 97%, i els plans de beneficis per a un 93%, que poden incloure formació i cursos, programes de bons i incentius, retribució flexible, tiquet restaurant o assegurança mèdica.

Una altra mesura que pot ser considerada per a augmentar la motivació i permetre una conciliació laboral adequada a la volta de les vacances, és el teletreball ja que, segons dades de l'estudi, el 53% dels espanyols prefereix un model de treball híbrid, és a dir, volen continuar assistint a l'oficina, però comptant amb la flexibilitat de tindre dies en què treballar des de casa per a poder gestionar els seus horaris de treball i d'assumptes personals.

Aquests factors claus han de ser considerats per les empreses ajustant-se a les necessitats tant dels empleats com de la pròpia companyia per a garantir el benestar laboral dels treballadors, la retenció del talent i, per tant, una millor productivitat en l'empresa.

“Els empleats el pilar més important de qualsevol companyia independentment de la seua grandària, per la qual cosa oferir mesures que permeten la conciliació laboral i familiar ha de ser una prioritat per a les empreses que vulguen retindre el seu talent. Amb mesures com a flexibilitat horària, teletreball o benefici socials, els empleats se sentiran més motivats i part essencial de l'empresa, aconseguint així un ambient de col·laboració i motivació”, declara Miriam Martín, directora de Màrqueting i Comunicació de Sodexo.

Consulta la notícia original ACI