Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253

Entrar


Les vacants augmenten un 44% però continuen estant molt lluny de nivells pre COVID-19

Comercial i vendes, Atenció a clients, Informàtica i telecomunicacions i Compres, logística i magatzem acumulen el 54% del total de vacants oferides en InfoJobs

Les vacants augmenten un 44% però continuen estant molt lluny de nivells pre COVID-19
InfoJobs, plataforma líder en ocupació a Espanya, va registrar el mes de setembre passat un total de 135.268 vacants d'ocupació per a treballar a Espanya, un 44% més que a l'agost (93.763).

Malgrat la incertesa de l'evolució de la pandèmia i coincidint amb la “volta al col·le” i el retorn a l'activitat professional després del període vacacional, el mes de setembre ha resultat ser el millor setembre de la sèrie històrica per al mercat laboral. Una dada especialment atípica, ja que setembre és un mes de destrucció d'ocupació tradicionalment, fruit de la fi dels contractes de treball de la temporada estival.  No obstant això, pese a l'estirada, les xifres continuen estant molt lluny dels nivells *pre-*Covid.

D'altra banda, en comparació amb les dades de setembre de 2019, *InfoJobs ha registrat un descens del 42% del volum de vacants publicades en la plataforma, quan es van registrar 234.345 vacants.

El mes passat, la Seguretat Social va recuperar 84.013 treballadors i ja s'acosta als 18,9 milions. Aquestes dades reflecteixen l'evolució favorable de l'ocupació després del pas del període estival amb lleugeres diferències en funció del sector laboral posant especial atenció en la lenta recuperació del sector serveis, la caiguda generalitzada del sector turístic i les greus dificultats que travessa l'hostaleria. Espanya va rebre a l'agost la visita de 2,4 milions de turistes internacionals, un 75,9% menys que en el mateix mes de 2019, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Comercial i vendes, Atenció a clients, Informàtica i telecomunicacions i Compres, logística i magatzem acumulen el 54% del total de vacants oferides
Comercial i vendes, un dels sectors que tradicionalment genera més oportunitats laborals a Espanya, amb 32.410 llocs vacants, repeteix, una vegada més, com el sector que registra més creació d'ocupació al nostre país, aglutinant el 24% del total de vacants publicades en *InfoJobs. El creixement de vacants respecte al mes anterior és del 60%.

La categoria Atenció a clients, amb 13.946 vacants publicades en la plataforma (un 10% del total), és el segon sector que més ocupació ha generat. L'augment respecte al mes d'agost és de quasi del 20%. Li segueix Informàtica i telecomunicacions amb 13.449 vacants (el 10% del total). El sector TU ha augmentat un 44% respecte al mes d'agost. Aquest creixement es deu en part a l'acceleració dels processos de transformació digital de les empreses i a la necessitat d'implantar mesures com el teletreball per a adaptar-se a un escenari completament nou. 

Finalment, el quart sector que més ocupació ha generat en la plataforma és Compres, logística i magatzem amb 12.986 vacants, un 10% del total de vacants al setembre. Aquesta categoria ha augmentat un 24% respecte al mes anterior. 

El 33% de les vacants oferien contracte de duració determinada i el 23% contracte indefinit 
Entre les vacants registrades en *InfoJobs el mes de setembre, es van publicar un total de 44.804 llocs de treball que oferien contractació de duració determinada, representant el 33% de les vacants que informaven sobre la tipologia de contracte. D'altra banda, les vacants amb contracte de duració indefinida -30.586 vacants-, representaven el mes passat el 23% de les vacants de la plataforma. 

Al setembre, pel que fa al tipus de jornada a realitzar, van predominar les vacants que oferien jornada a temps complet, representant el 54% del total. El 22% dels contractes van ser parcials i el 18% de les vacants resultava indiferent el tipus de jornada.

Madrid, Catalunya, Andalusia i València concentren el 65% de les ocupacions a Espanya

Una vegada més, les comunitats autònomes que més ocupació han generat són Madrid, concentrant el 24% del total de vacants, seguida de Catalunya, Andalusia i València. En concret, InfoJobs recollia un total de 32.210 vacants per a treballar en la Comunitat de Madrid al setembre, quasi un 40% més que a l'agost. Per part seua, Catalunya registra 26.778 llocs vacants, que ha augmentat un 35% respecte al mes anterior. A aquestes els segueix Andalusia que, amb 16.253 vacants, registra un increment de més del 50% en comparació amb agost, i la Comunitat Valenciana amb 12.846 vacants, que ha generat un augment de més del 40% respecte al mes anterior. 

No obstant això, si realitzem la comparativa amb el mateix període de l'any anterior Madrid i Catalunya registren un 50% menys de vacants i Andalusia i València un 25% menys.

En l'altre extrem destaca La Rioja que, amb 786 vacants, és la Comunitat Autònoma que registra menys vacants. No obstant això, ha incrementat un 77% la xifra respecte al mes d'agost.

Consulta la notícia original ACI

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)