Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253

Entrar


Multes de fins a 187.000 euros per a les empreses que incomplisquen la nova regulació d'igualtat salarial

Les empreses estaran obligades a adaptar els seus registres salarials i a realitzar auditories retributives en un termini de sis mesos per a complir amb la nova normativa d'igualtat salarial entre homes i dones aprovada aquest dimarts en Consell de Ministres. El mateix ha ratificat mitjançant Reial decret amb la intenció de reduir la bretxa de gènere a través d'una sèrie de mecanismes de transparència salarial que siga accessibles als treballadors. La regulació entrarà en vigor el mes vinent d'abril.

"Es va acabar que en les empreses les dones no puguem exercir els drets de ciutadania", ha comentat la ministra de Treball, Yolanda Diaz, e en la roda de premsa de presentació de la nova normativa alhora que ha reconegut que la bretxa de salarial a Espanya ronda el 22%. "Els treballs exercits per dones són els pitjor valorats i retribuïts en el conjunt de la societat", ha declarat Díaz. Les empreses s'enfronten així a multes de fins a 187.000 euros en cas de trobar desigualtats en els registres anteriorment anunciats o en cas de denúncies a la Inspecció de Treball.

El Reial decret obliga a presentar-ho en aquelles empreses amb més de 50 treballadors qualsevol que siga el nombre de centres de treball o la forma de contractació laboral i estaran vigents per un màxim de quatre anys, han d'informar de la classificació professional de la plantilla en funció del seu gènere, de la formació que ofereix l'empresa i que justifique la selecció del personal o de la promoció professional o de les condicions de treball, inclosa l'auditoria salarial entre dones i homes. També han de contemplar les retribucions, la infrarepresentació femenina si n'hi haguera, i els plans de Prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe.

Sense el suport dels sindicats

A diferència de les normatives sobre teletreball o les pròrrogues dels ERTEs, en aquesta ocasió, el Ministeri de Treball no ha comptat conla unanimitat dels empresaris que estan en desacord on la via triada per Govern i sindicats per a implantar la igualtat en les empreses.

Consulta la notícia original ACI

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)