Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253
Seguix-nos en...

Entrar


Sis passos per a plantejar de manera efectiva els teus objectius professionals en 2022

07/01/2022

La definició de diferents objectius professionals forma part de la revisió més o menys contínua que fem del nostre projecte professional en general, així com de les nostres metes més concretes. Objectius i metes com canviar de treball, no menjar davant de l'ordinador, usar el descans del matí per a eixir al carrer a caminar i activar les cames, ser més assertius, atrevir-nos a aportar les nostres opinions en les reunions o exposar i sol·licitar els motius pels quals creiem que hem de tindre un augment de sou. Per això és important entendre perquè poden fallar les estratègies de plantejament d'objectius professionals i així fer més fàcil que aquest pròxim any 2022 siga l'any- per fi- del canvi.

Des de *ifeel la plataforma holística de suport psicològic per a individus i empreses amb 300.000 usuaris a Espanya, expliquen que perquè una meta laboral tinga possibilitats de ser aconseguida ha de ser mesurable, concreta, significativa i estar contextualitzada en el temps. Si no és així serà més fàcil que no vegem el moment de posar-nos en marxa.

El problema és que, per diferents motius, a vegades ens plantegem objectius vagues, massa ambiciosos o poc importants. A vegades ens falta constància i compromís, per això mai trobem el moment adequat per a portar-los a la realitat o, per a quan el trobem, ja és massa vesprada. Al cap i a la fi, sempre hi ha una mica millor o més fàcil que fer que arromangar-se per a canviar part de la nostra vida. En qualsevol cas, el mer fet que ens plantegem objectius implica un cert grau de compromís amb nosaltres mateixos com a treballadors i també -sempre que en la llista no estiga “canviar de companyia”- amb l'empresa a la qual pertanyem.

Aquestes són alguns suggeriments per a establir uns objectius professionals per a 2022 factibles i amb sentit.

1. Reflexiona sobre la teua motivació

Mentre vas dissenyant la teua xicoteta o gran estratègia d'objectius professionals per a 2022 deixa un espai per a la reflexió: per a què et planteges aquests objectius? Per què ara?

Aquest tipus de preguntes poden arribar a requerir molt de temps per a ser contestades, llevat que tinguem les coses molt clares i estiguem ja en ple procés de llançament cap a les teues metes professionals per al nou any. Simplement pensa-ho, deixa que circulen per la teua ment. Donar-los alguna resposta, encara que siga temptativa, t'ajudarà a connectar les metes que et planteges amb les teues vertaderes necessitats i motivacions d'aquest moment.

2. Diferència els teus objectius professionals dels quals l'empresa té per a tu

L'habitual, sobretot en empreses relativament grans, és que els *managers analitzen al costat dels membres del seu equip els objectius de cadascun per al següent any que comença. Aquests són els objectius oficials, explícits. No obstant això, cadascun dels empleats pot, en el seu fur intern plantejar-se què necessita o què li abelleix canviar com a treballador, fins i tot encara que mai ho compartisca amb el seu responsable o amb els seus companys o si aqueix contingut siga només alguna cosa seu que no implica a ningú més. Posar-los sobre el paper diferenciats en dues columnes ens ajudarà a tindre una imatge clara del que l'empresa espera i el que nosaltres esperem, tant de la companyia com de nosaltres mateixos.

3. Complica't només el necessari

Els teus objectius professionals per a 2022 no han de ser ni molts ni pocs, ni complexos ni simples: han de ser els teus, els que tinguen sentit per a la teua carrera professional en aquest moment.

Alguns poden ser de més llarga resolució (per exemple, millorar el teu nivell d'anglés), uns altres poden anar complint-se de manera contínua, sobre la marxa (per exemple, arribar cada dia a l'hora, o no menjar davant de l'ordinador). A vegades xicotets canvis poden tindre importants repercussions per al benestar psicològic, encara que en principi no semblen res molt transcendent: “eixiré cada dia a la meua hora” pot ser un magnífic exemple d'objectiu professional. Anotar en un calendari els dies en què sí l'has aconseguit, et donarà una imatge en positiu que estàs construint un canvi que està deixant empremta en els nous dies del nou any.

4. Distingeix entre metes i accions

Una persona pot plantejar-se com a meta professional el “dedicar al treball sol el temps que siga necessari”. Si bé aqueix és l'objectiu per a portar-lo a la pràctica cal detectar les accions concretes i plasmar-les en un llistat a manera de ruta que ens portarà a aqueixa meta. Per exemple, per a no dedicar al treball més del temps necessari puc: no programar reunions a partir d'una certa hora, no consultar l'email del treball fora de l'horari laboral, deixar el divendres l'ordinador en l'oficina per a no portar-me'l a casa tot el cap de setmana…

Aquest simple exercici et donarà com a resultat una clara guia fàcil de seguir.

5. Fes una bona jerarquia d'objectius

L'important és que els objectius que et planteges siguen factibles i t'organitzes bé a l'hora de posar-te amb ells, en lloc de construir castells en l'aire que després acabaran frustrant-te.

Una vegada que tingues el teu projecte inicial para't a pensar quins de les coses que t'has plantejat portar a la pràctica són realment importants i quins són secundàries, per a decidir quins recursos inverteixes en cadascuna. Pensa també en quins estan només a la teua mà i per a quins necessitaràs comptar amb l'ajuda d'uns altres. Un tercer eix pot ser el calendari: potser no tots els objectius tenen el seu punt d'arrancada a principis de gener. Tenint en compte aquests criteris i qualssevol altres que hages de contemplar, posa't a la feina!

6. No percebes la teua estratègia d'objectius professionals com una amenaça

Pensar les coses però sense passar-nos de solemnes. És clar que cada decisió que prenem a cada moment condiciona futures decisions però això hem de contrapesar-ho amb la idea que la vida dona moltes voltes, tot és provisional, no podem mesurar, anticipar, controlar totes les variables, la vida no és una taula de excel ni un algorisme. Hem de deixar espai per a la fluïdesa, l'espontaneïtat i l'obertura a l'experiència a l'hora d'optar per uns certs camins. Un projecte professional estructurat no és un projecte robòtic, ni un espai segellat com si fora la porta d'una piràmide. Així que hi ha tindre la ment oberta a les oportunitats que de sobte ens arriben encara que estiguen fora del nostre pla.

Consulta la notícia original ACI

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)
CSS XHTML