Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253
Seguix-nos en...

Entrar


Treball planteja ajudes a les empreses en els futurs ERTO permanents si mantenen l'ocupació

14/10/2021

L'última proposta del Ministeri de Treball per a la reforma laboral preveu la concessió d'ajudes a la cotització per a les empreses en aquest mecanisme de flexibilitat interna, però lligada al fet que mantinga la plantilla durant sis mesos, com ocorre amb els actuals ERTO

La reforma laboral en la qual treballa el Govern afronta molts objectius. Un d'ells pretén reforçar l'estabilitat de l'ocupació a través de la creació d'un instrument de flexibilitat interna, el "Mecanisme de Sostenibilitat de l'Ocupació" (*MSE), que es coneix popularment com a "ERTO permanent". Es tracta d'una eina que, igual que els expedients de regulació temporal per la pandèmia, permetria la reducció de la jornada dels treballadors davant possibles crisis o inestabilitats, per a evitar que les empreses recórreguen a una eixida molt habitual a Espanya: l'acomiadament. El Ministeri de Treball planteja que les companyies que s'acullen a aquest mecanisme puguen beneficiar-se d'ajudes a cotització, però a canvi d'un compromís de manteniment de l'ocupació, com ha ocorregut en els ERTO per la COVID.

El Ministeri de Treball es va reunir aquest dimecres amb els sindicats i les patronals en la taula setmanal per a negociar la reforma laboral. El Govern ha plantejat en aquesta jornada un nou document als agents socials, al qual ha tingut accés eldiario.es, amb novetats com l'establiment d'un topall màxim del 15% de treballadors temporals dins de les empreses.

També ha avançat en la negociació del Mecanisme de Sostenibilitat de l'Ocupació (*MSE), que en un inici va proposar que fóra una opció preferent a l'acomiadament. Aquesta eina per a reduir la jornada ja no es planteja com a prioritària des de fa mesos, però sí que es pretén que les empreses vulguen acollir-se a ella en lloc de prescindir de treballadors.

Treball planteja en el seu últim esborrany que el MSE puga aplicar-se quan existisquen causes objectives per a un ERTO (ETOP), així com per "necessitats de requalificació" dels treballadors per a seguir en la mateixa companyia o per a processos de reestructuració que porten a la "transició professional" del personal a altres empreses o sectors.

Manteniment de l'ocupació durant sis mesos

Una altra de les mesures que recull el text consisteix en el reconeixement exprés d'ajudes a la cotització (exempcions) per a les empreses que utilitzen el nou instrument de flexibilitat interna, el *MSE, com ha ocorregut amb els ERTO per la pandèmia. Treball planteja que aquestes ajudes finançades amb fons públics per als ocupadors, així com la protecció per desocupació per als treballadors que vegen reduir-se les seues jornades dins d'un *MSE, es desenvolupen reglamentàriament.

Més enllà de la lletra xicoteta que es fixe via reglamente, Treball proposa ja algunes condicions a aquestes ajudes. Igual que ha ocorregut amb els ERTO per la *COVID, el Govern planteja una clàusula de manteniment de l'ocupació de les persones treballadores afectades pel *MSE, que s'estendria durant els "sis mesos" següents a la finalització del període de referència d'aplicació d'aquest. Aquest Mecanisme de Sostenibilitat de l'Ocupació podria durar un any en cas d'acord en les empreses, o sis mesos si no n'hi ha, segons l'esborrany.

Ajudes condicionades també a la formació

Treball també contempla que les exoneracions en les cotitzacions a la Seguretat Social estigueren condicionades al desenvolupament d'accions formatives per als treballadors inclosos en el *MSE, que es definiria també en el reglament.

El Govern ja ha explicat la seua intenció que la formació jugue un paper fonamental en els ERTO permanent, com succeeix en mecanismes reeixits en altres països com Alemanya, alguna cosa que ja ha introduït de manera inicial en l'última pròrroga d'ERTO per la pandèmia. Encara que les ajudes a les empreses no han quedat condicionades a la formació, aquestes són molt majors en cas que les companyies oferisquen plans de qualificació per als seus empleats.

Treball planteja també que en els casos de *MSE per reestructuració dels sectors, les empreses que reberen ajudes públiques hagueren de complir amb un mínim de recol·locacions de treballadors en altres companyies.

D'altra banda, igual que ha succeït en els ERTO, el Govern pretén que les empreses que reduïsquen la jornada dels seus treballadors mitjançant un *MSE (amb o sense ajudes a la cotització) no puguen realitzar hores extraordinàries, ni acordar noves externalitzacions de serveis, ni contractacions.

Fonts del diàleg social subratllen a eldiario.es que l'últim esborrany de Treball és això, un esborrany, per la qual cosa es continua negociant el text i aquest és susceptible de canviar. I segurament ho farà. Els sindicats i empresaris de fet continuen manant propostes i discutint la lletra xicoteta de la regulació, per la qual cosa es tracta d'un document viu que experimentarà encara canvis en les pròximes setmanes. La vicepresidenta Yolanda Díaz ha advertit que el termini per a tindre llista la reforma laboral s'estén com tard a "novembre", ja que el 31 de desembre ha de figurar en el BOE, com s'ha compromés a Brussel·les.

Consulta la notícia original AQUI

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)