Anar al contingut principal

Aquests són els sectors que crearan més ocupació a Espanya en 2024

04/04/2024

El dinamisme en el mercat de treball d'alguns sectors s'està veient beneficiat pel comerç electrònic i el consum de la llar, el qual va ser el "motor principal" del creixement del Producte Interior Brut (PIB) en un 2,5% durant l'any passat a Espanya. El 2024 es presenta amb creixement en llocs de treball en determinats sectors, segons es desprén d'una estudi recent elaborat per Randstad.

El mercat laboral "manté la seua fortalesa", sobretot els sectors d'indústria, turisme, agroalimentació i logística, que mostren la "millor conjuntura actualment", en paraules del director general de Treball Temporal i *Inhouse de *Randstad, Andrés Menéndez. Aquests tres són els sectors que generaran major ocupació en 2024, segons un estudi de *Randstad elaborat a partir de més de 250 oficines repartides per tot el mercat espanyol.

Al tancament del passat any, l'activitat en el sector industrial va ocupar 2,55 milions de treballadors, 9.000 més que un any abans, amb Catalunya, Madrid i altres comunitats del nord d'Espanya, com el País Basc, Navarra, Astúries o Cantàbria, on la indústria ha tingut tradicionalment un paper important, com les zones on aquesta activitat està tenint una major incidència en l'ocupació.

Els sectors més destacats d'ocupació

D'altra banda, l'automoció ha destacat com "una branca important" en la generació d'ocupació, gràcies a les últimes inversions per a la renovació de les plantes en la transició cap al cotxe elèctric. També les indústries ferroviària i naval, que requereixen operaris de producció, plegadors o soldadors, han destacat en les comunitats del nord d'Espanya.

D'altra banda, l'hostaleria s'ha convertit en un dels principals sectors generadors de llocs de treball en els últims trimestre, sumant 1,68 milions de treballadors en tota Espanya al tancament de 2023, 80.600 més que un any abans. Juntament amb Balears, Canàries o Andalusia, on el turisme és un principal generador d'ocupació, altres comunitats com Madrid, Castella i Lleó o La Rioja han contribuït a l'ocupació hostaler mitjançant el turisme enològic. Els perfils més demandats pel turisme i l'hostaleria són cambrers, cuiners, cambrers de pis i dinamitzadors d'oci.

*Thank *you *for *watching

On hi ha més ocupació en el sector de logística?

El sector agroalimentari compta amb bones perspectives en nombroses comunitats autònomes, arribant a mostrar un dinamisme "important" a la Comunitat Valenciana, Múrcia, Andalusia i Extremadura. A més d'operaris que treballen en plantes de producció, el sector necessita també professionals amb competències digitals i d'enginyeria que faciliten l'automatització dels processos industrials, a més d'empleats especialitzats en venda i màrqueting.

La logística manté la seua fortalesa, sobretot a Aragó, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Múrcia i Cantàbria, gràcies als canvis d'hàbits de consum i l'auge del comerç electrònic. Les principals demandes de les empreses logístiques són empaquetadors, carretoners, mossos de magatzem i transportistes, a més de professionals destinats a l'atenció al client.

"El més important és que en cadascuna de les comunitats autònomes els sectors que tradicionalment destaquen estan tenint un bon comportament i mostren bones expectatives", ha afegit Menéndez.

Consulta la notícia original ACI