Agència de col·locació autoritzada nº 1000000253
Seguix-nos en...

Entrar


La Llei d'Ocupació va rumb al Congrés: adeu al SEPE per una nova 'Agència Espanyola d'Ocupació'

22/06/2022

 

Yolanda Díaz ha explicat que es pretén modernitzar i donar atenció “més individualitzada” en els serveis públics d'ocupació, encara a l'espera d'una revisió dels incentius en la contractació

Treball pretén que les empreses comuniquen les seues vacants al *SEPE per a crear un gran portal d'ocupació

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la Llei d'Ocupació, que ara afrontarà la tramitació parlamentària per a la seua aprovació definitiva. La regulació, inclosa en els compromisos de reformes del Govern amb Brussel·les dins del Pla de Recuperació després de la pandèmia, pretén “modernitzar” els serveis públics d'ocupació perquè aquests siguen més eficaces, amb atenció i assessorament “individualitzat” a la població, ha explicat la vicepresidenta i ministra de Treball Yolanda Díaz. La norma suposa l'adeu al *SEPE (Servei Públic d'Ocupació Estatal) que es transformarà en l''Agència Espanyola d'Ocupació'. Un canvi que es durà a terme en un període de “sis mesos”, ha dit Díaz.

[L'Autoritat Fiscal qüestiona l'eficàcia dels 6.500 milions que es gasten en polítiques d'ocupació i subvencions]

L'Autoritat Fiscal qüestiona l'eficàcia dels 6.500 milions que es gasten en polítiques d'ocupació i subvencions

Saber més

“Si hi ha un servei publique conegut al nostre país, és el *SEPE, i és una de les grans demandes dels ciutadans del nostre país”, ha dit la ministra de Treball, que ha afegit que la transformació dels serveis públics d'ocupació inclourà la seua major digitalització, modernització i incorporació de noves tecnologies, com el *Big Data (encreuament massiu de dades) per a oferir ofertes d'ocupació més ajustades als perfils dels sol·licitants d'ocupació.

Millor 'mapa' de les vacants

Encara que en un inici Treball volia que totes les empreses estigueren obligades a comunicar els seus llocs vacants al nou *SEPE, el projecte de llei finalment obliga només a les “empreses usuàries”, indiquen en el Ministeri de Yolanda Díaz. És a dir, aquelles que recórreguen als serveis públics d'ocupació.

La idea de Treball és *mapear millor els llocs d'ocupació vacants, uns 133.000, segons les últimes dades de l'INE. La idea és que, mitjançant l'ús de noves tecnologies, es facilite una millor oferta de totes aquestes oportunitats d'ocupació en els serveis públics a través d'un gran portal públic d'ocupació, gràcies també a un millor perfilat i coneixement individualitzat dels ciutadans que acudisquen a la nova Agència Espanyola d'Ocupació.

La vicepresidència segona ha esmentat que es reforçaran els serveis públics d'ocupació, amb nous perfils de treballadors més variats, però no ha concretat en quant augmentarà el personal. L'actual *SEPE emmalalteix de falta d'efectius, com s'ha vist en la pandèmia i denuncien els sindicats i han reconegut en el Ministeri, per la qual cosa aquest canvi i la modernització del sistema són vistos amb un cert escepticisme a l'espera que es materialitze en els recursos necessaris per a dur-lo a terme.

Yolanda Díaz ha apuntat que la nova Llei d'Ocupació “canvia la mirada”, de manera que no es dirigirà únicament als demandants d'ocupació, sinó també a treballadors en actiu que vulguen millorar la seua posició en les empreses i afavorir la seua vida laboral. Per exemple, a través de la formació de treballadors. El Consell de Ministres també ha donat llum verda hui a la convocatòria de subvencions públiques per valor de 300 milions d'euros per a l'execució de programes de formació d'àmbit estatal, dirigits prioritàriament a treballadors ocupats, entre enguany i 2024.

La ministra ha explicat que hi ha novetats en els col·lectius “prioritaris” en l'atenció dels serveis públics d'ocupació, que amb la llei englobaran a “persones amb capacitat intel·lectual límit, persones amb trastorns de l'espectre autista, persones *LGTBI, víctimes de la violència de gènere, persones en exclusió social, persones majors de 45 anys, persones migrants, persones beneficiàries i sol·licitants de protecció internacional, persones gitanes, o pertanyents a altres minories ètniques i persones treballadores provinents de sectors en reestructuració”, desglossa el Ministeri.

A l'espera de canvis en els incentius

Yolanda Díaz ha destacat la importància de la renovació de la Llei d'Ocupació, atés que a Espanya s'ha comprovat com les polítiques actives d'ocupació no són molt efectives, amb incentius i ajudes públiques que actuen com a “pes mort”. És a dir, que no incentiven realment la contractació i són simplement absorbides per empreses que ja anaven a contractar igualment. Per exemple, l'Autoritat Fiscal (*AIReF) ha qüestionat l'eficàcia dels 6.500 milions d'euros que es gasten en polítiques d'ocupació i subvencions.

No obstant això, l'actual legislació no aborda encara totes aquestes deficiències, amb la reforma dels incentius en la contractació encara pendent de “una altra llei”, precisen en Treball. Aquesta regulació ha de veure la llum també enguany, per a complir amb els temps de les reformes promeses en el Pla de Recuperació.

El Consell Econòmic i Social (CES), que té el mandat d'analitzar la legislació, coincideix amb el Ministeri de Treball en els objectius de la nova Llei d'Ocupació, però ha considerat que resulta “insuficient mentre se centra fonamentalment en les polítiques actives d'ocupació i les institucions que les gestionen, però sense posar en funcionament eines igualment necessàries i més adaptades a les necessitats”, considera l'organisme dirigit per Antón Costas.

El CES també critica la falta de diàleg social en l'elaboració de la norma, al contrari del succeït en moltes altres regulacions, com també sostenia fa uns dies en aquest mitjà la secretària de Política Institucional i Polítiques Territorials d'UGT, Cristina Estévez. “Necessitem millorar, i molt, la nova Llei d'Ocupació”, indicava Estévez, que advertia que encara s'era a temps “d'arreglar la Llei en la tramitació parlamentària”. En CCOO reconeixen que no hi ha hagut una negociació “a l'ús”, però precisen que el Ministeri ha mantingut contactes bilaterals i que han *inlcuido aportacions del sindicat. A més, recorden que la norma també s'havia de discutir amb les Comunitats Autònomes, “que són els qui tenen la competència” en polítiques actives d'ocupació.

962289842
Albereda Jaume I, 35 - 2ªplanta
46800 - Xàtiva
(Valencia)
Sistema Nacional de Empleo